Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Segítség a megfelelő tárgyalószékek, padok kiválasztásához

Segítség a megfelelő tárgyalószékek, padok kiválasztásához

Rengeteg áruházban lehet tárgyalószékeket, padokat vásárolni. Nem mindegy azonban, hogy mennyire képesek a szóban forgó irodabútorok betölteni a szerepüket a kényelem és a funkcionalitás tekintetében, hogy az esztétikumot ne is említsük.

Mindenki látja a tárgyalószékeket, padokat

Bár az üzleti életben a számok a legfontosabbak, kétségkívül nagy jelentősége van az első benyomásnak. Ha a tárgyalószékek állapota viseltes, kényelmetlen rajtuk ülni, esetleg instabilak, akkor lehet, hogy értékes üzlet esik kútba egy olyan tétel miatt, amin igazán nem éri meg spórolni.

Nem kell feltétlenül méregdrága ülőalkalmatosságokat választani, akadnak kifejezetten jó ár/érték arányú tárgyalószékek, padok a kínálatunkban. Mi kizárólag kifogástalan minőségű termékeket kínálunk, így a repertoárunkban található legkedvezőbb árú termékek sem fognak csalódást okozni.

Mennyire fontos a kényelem?

Mivel a tárgyalószékben nem töltünk el egy teljes munkanapot, legfeljebb egy vagy két órát, így nem kell feltétlenül olyan kényelmesnek lenniük, mint egy irodai széknek. Persze azért az nem szerencsés, ha olyan székre ültetjük a tárgyalóparterünket, amelyiken a térdhajlatnál nyomja a lábat a kemény faanyag. Lehet, hogy így üzlet helyett a lehető leghamarabb megpróbálja lezárni a tárgyalást a potenciális partnerünk, és sietve távozik a kellemetlen helyzetből.

A szivacs nélküli székek rövidebb tárgyalásokhoz megfelelőek lehetnek, ám hosszabb idő után könnyen irritálni kezdi az ember ülepét. Amennyiben az anyagi lehetőségek lehetővé teszik, érdemes vastagon szivacsozott tárgyalószéket választani, ami a lábhajlatnál gördül.

Kell karfa?

A karfás tárgyalószék nagy előnye, hogy felkínálja a lehetőséget a rajta ülő számára, hogy azon pihentesse a karjait. Így nem kell senkinek sem olyan testtartást felvennie, ami kényelmetlen számára vagy illetlennek tart - például ilyen lehet az asztalon történő könyöklés.

Azok a székek, amelyek karfával rendelkeznek, egészségügyi szempontból is ideálisabbak. E kiegészítő a váll terhelését minimalizálja, mivel az ember súlyának egy része így a könyökre és az alkarra helyeződik át.

A kihajtható asztalka szintén hasznos kiegészítő lehet. Olyan teremben, ahol nincs lehetőség mindenkinek asztalt biztosítani, ám elképzelhető, hogy a résztvevők szeretnének jegyzetelni, egy ilyen bútor igazán kompakt megoldást jelent.

Mi a helyzet a háttámlával és a szék lábaival?

A hálós háttámlájú székek képesek felvenni a rajta ülő testének vonalait, ezáltal kényelmesebbek. A nálunk kapható ülőalkalmatosságok egytől egyig jó minőségűek, így nem kell attól tartani, hogy ki fog szakadni.

A klasszikus, négy lábbal rendelkező székek mellett kaphatók szánkótalpas székek is. Ezek hajlított csővázzal gondoskodnak az ember súlyának megtartásáról. Minimálisan képesek rugózni, így akit irritál, ha a partnere ezzel vezeti le a feszültséget, jobb, ha nem ilyen modellt választ. Fontos még megjegyezni, hogy a terhelhetőségük limitált, így a testesebb személyek nem vehetik igénybe őket.

A székek rakásolhatósága

Ha nagy mennyiségű tárgyalószékre van szükségünk, és olyan térben helyezzük el őket, amelyeket olykor más célra is használnak, akkor nem mindegy, milyen székeket választunk. A rakásolható tárgyalószékek könnyen elférnek kis helyen, ha a tárolásukról van szó. Ugyanakkor a rakásolható székek valamivel szélesebbek, mint a hagyományosak.

Ha segítségre van szüksége az ideális tárgyalószékek, padok kiválasztása kapcsán, keressen bennünket bátran elérhetőségeink egyikén!

Előző cikk Fontos szempontok hőálló irattároló szekrények kiválasztása előtt
Következő cikk Milyen a jó öltözőszekrény?