Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Milyen a jó öltözőszekrény?

Milyen a jó öltözőszekrény?

Az ember talán nem is gondolná, de rengeteg különféle öltözőszekrény létezik. Nemcsak a méreteikben különböznek az egyes kivitelek, hanem az elosztásuk, a felépítésük és az extra funkcióik tekintetében is jelentősek az eltérések.

Kulcsfontosságú kérdés a méret
Az egyik legfontosabb szempont az öltözőszekrény kiválasztásakor az adott helyiség mérete, ahová a bútor kerülni fog. A webáruházunkban kapható termékek esetén feltüntetjük azok magasságát, szélességét és mélységét. Amivel még számolni kell, az az, hogy az ajtók is igénybe vesznek némi teret, amikor kinyitják őket, na és persze a nyílás iránya sem mindegy. Ha szűk a rendelkezésre álló tér, akkor ezekre feltétlenül fontos odafigyelni.

Amennyiben fakkos változatról van szó, akkor megadjuk a fakkszélességet is. Minden értéket milliméterben tüntetünk fel a termékek adatlapján.

Az öltözőszekrények felépítése, elosztása
A legegyszerűbb öltözőszekrények egy ajtóval rendelkeznek, a zárak pedig kulccsal nyithatóak. Van bennük egy polc alul és felül is, közöttük pedig egy válaszfal található. Az úgynevezett “I” válaszfal esetében alul egy nagyobb cipő is elfér, fölötte pedig van egy polc, amire lehet különféle holmikat pakolni. A “T” válaszfalnál alulra két normál pár cipő fér el a válaszfal egyik illetve másik oldalára, ám fölöttük nincs polc.

A megfelelő öltözőszekrény kiválasztása előtt érdemes alaposan megfigyelni az ilyen apró különbségeket. Az egyes igények eltérőek lehetnek, így célszerű alaposan áttanulmányozni a termékek adatlapját. Ott részletesen megtalálható minden a szekrények kapcsán, azok méretéről, felépítéséről és elosztásáról. A termékfotók minden bizonnyal nagy segítséget jelentenek, azokra kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek az egyes bútorok.

Amit az öltözőszekrényekről tudni kell
Az általunk kínált öltözőszekrények fémből készültek, így bírják a strapát. Az erős, hegesztett szekrénytest és kalapprofilos merevítéses ajtólapok kiállják az idő próbáját, és garantáltan nem lesz szükség arra, hogy hamarosan újakat kelljen a fém bútorok helyett vásárolni.

Az ajtókon névcímketartó is található, ezenkívül alul és felül is kopoltyús szellőzés biztosított. Szekrényeinket biztonsági hengerzárral, záranként két kulccsal kínáljuk. Minden öltözőszekrényben van vállfatartó is, két darab eltolható akasztókampóval.

Ülőfelülettel rendelkező darabok
Vannak kombinált modelljeink is, amelyek alapvetően öltözőszekrények, de egyben ülőfelülettel is rendelkeznek. Ezek kifejezetten jól jöhetnek olyan esetekben, amikor a rendelkezésre álló tér mérete meglehetősen korlátozott.

Mégjobban ki lehet használni a teret az olyan fém bútorokkal, amelyek esetében az ülőfelület alatt cipőtároló is található. Az ilyen kivitelek esetében az öltözőszekrényhez és a gardróbszekrényhez való zárak páronként azonos kulccsal nyithatóak.

Extrák
A hengerzár helyett függő lakattartóval is kérhetőek a szekrények, lakat nélkül. A fém bútorok alapértelmezett színe a világosszürke, ám lehet őket kérni világos elefántcsont színben is, szintén díjmentesen.

Ha ezektől eltérő szerkényszínt vagy ajtószínt szeretne valaki, akkor azért már felárat kell fizetni. Nem zsákbamacska azonban, hogy pontosan mennyit, ezt érdemes egyeztetni a “Szín egyeztetés szerint” opció kiválasztását követően munkatársaink egyikével.
Előző cikk Segítség a megfelelő tárgyalószékek, padok kiválasztásához
Következő cikk A dupla falú kulacs ideális választás a frissítő italok tárolására